Wat kan het LEF betekenen voor jouw familiebedrijf?

banner LEF

 

 

Familiebedrijven.tv is een initiatief van het LEF. Het LEF staat voor Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven. Met ons team van lectoren, promovendi en (senior)onderzoekers versterken we de ondernemende kracht binnen familiebedrijven met kennis en inzichten uit onderzoek, in de vorm van bijeenkomsten en samenwerkingsprojecten, publicaties en scholing. Door middel van Familiebedrijven.tv willen wij onze kennis delen op een manier die voor iedereen en overal toegankelijk is. 

Voor en met familiebedrijven

De drijfveer en het bestaansrecht van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven zijn de familiebedrijven zelf. Het expertisecentrum is het aanspreekpunt in Nederland voor kennis- en praktijkvraagstukken van familiebedrijven: voor alle familiebedrijven in het hele land. Het LEF ontwikkelt specifieke curcussen en maatwerktrajecten, zoals de invoering van een Raad van Advies.

Onderzoeksprojecten

Door het directe contact en de langdurige relaties met familiebedrijven in uiteenlopende branches weten we goed wat er nu speelt en wat op termijn een vraagstuk gaat worden. Het gaat ons erom kennis te ontwikkelen in nauwe interactie met familiebedrijven en deze vervolgens breed te delen. Kennis die er voor familiebedrijven toe doet: relevant, wetenschappelijk onderbouwd en bruikbaar in de dagelijkse praktijk. Het LEF richt zich inhoudelijk op de thema's:

  1. De meerwaarde van de familie als rescource voor het bedrijf
  2. Goed bestuur in familiebedrijven
  3. Ondernemerschap door de generaties heen

Naast generieke vraagstukken heeft het LEF ook meer specifieke onderzoeksopdrachten lopen binnen verschillende sectoren. Indien jij ook een specifiek vraagstuk hebt waarop je antwoord wil, neem dan vooral contact met ons op.

Het LEF-team

 

 

Contact

Wil je meer informatie over het LEF, heb je een vraag of wil je graag de mogelijkheden bespreken waarmee het LEF jou en je familiebedrijf kan ondersteunen? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag verder! 

telefoon icoon    088 - 46 98 426

   k.rozendal-de-groot@windesheim.nl

 

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws van LEF en interessante ontwikkelingen in het vakgebied? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn

 nieuwsbrief   Ik wil de nieuwsbrief ontvangen 

 linkedin icoon   Naar de LEF LinkedIn pagina